Filem Rings 2017 | Roh Samara Kembali Mengganas

Published on :

  Baru-baru ni Cikza berkesempatan menonton cerita yang dikatakan baru je release kat Malaysia, bertajuk Rings 2017 atau The Rings 3.┬áKalau tengok thriller penuh seram. Tapi kalau nak tahu apa yang Cikza rasa. Filem Rings 2017 atau The Rings 3 ni telah ditayangkan pada 9 Febuari 2017┬áserentak di seluruh cinema. Nak tau best ke tak? […]

Review Seram : Tag-Along 2016

Published on :

Review Seram : Tag-Along 2016 – Assalammualaikum kepada pembaca blog kita, and i will appreciate if korang rajin kunjung dan tinggalkan komen. Untuk Review Movie kalini adalah memang cerita seram, serius memang seram tak terkata aku dalam panggung. Baru-baru ni, memang kami plan nak layan movie bersama opismate, lama gak plan tau, since watching The […]

Review Filem : The Boy 2016

Published on :

Review Filem : The Boy 2016 – Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca blog aku yang pinky minky ni. Untuk harini barulah aku sempat update beberapa entry yang dah berlapok dalam draft, apepun kita mulakan dengan cerite seram yang sekarang tengah famous amous ni. The Boy 2016 yang kini telah pun terjah panggung pada 22 […]

(REVIEW FILEM) The Forest menakutkan??

Published on :

(REVIEW FILEM) The Forest menakutkan? – Salam sejahtera semua, minggu lepas puas lah memujuk si gebu nak tengok wayang kononnya seram lah kan, Sebelum nak hadap tu wajib tengok trailer sah! Bagi kita lah seram kot. Alkisah nak layan Dilwale tapi masih Full House lagi, maka terjebak lah tengok cerita THE FOREST yang mula ditayangkan […]

( FILEM) Ghost Theater Filem Jepun Seram

Published on :

(FILEM) Ghost Theater Filem Jepun Seram – Salam sejahtera kepada pembaca blog mezquita, rasanya masih belum terlambat untuk mengkritik atau mengkomen review filem seram terbaru khas dari jepun. Sememangnya Jepun sinonim dengan cerita seram yang paling terbaik untuk ketika ini.  Dari pengarah filem terkenal Hideo Nakata yang terkanal dalam menghasilkan karya seram, kini beliau sekali […]