Asam Pedas Muar Ikan Tenggiri

Asam Pedas Muar Ikan Tenggiri Sedap Ke?

Published on :

Disebabkan Cikza suka sangat memasak, sebenarnya nak throwback lah! Cikza mula memasak since umo 12 tahun tau, Famili Cikza semua asal dari Muar, Johor.  Asam pedas pertama waktu tu memang kalau tak silap guna ikan kembung. Tapi waktu tu kecil lagi, but mama trust me, dia saja suruh masak Asam Pedas Ikan Kembung sebab setiap […]

Resipi Asam Pedas

Resipi Asam Pedas Ikan Cencaru Mudah Dan Ringkas

Published on :

Raya Kedua tiba-tiba tekak teringin nak makan Asam Pedas, Lagi pulak masa balik raya haritu, suami cuba makan asam pedas di kedai-kedai area melaka. Tapi hampa katanya ” Sayang, Asam Pedas ni tak sama macam awak selalu buat untuk abang. Jadinya bila  ada barang nak dimasak, hati isteri kesian dengan encik suami teringin nak makan […]

Lubuk Asam Pedas Dan Mee Bandung Power

Published on :

Lubuk Asam Pedas Dan Mee Bandung Power Tengok pada tajuk, mesti korang dah target kat negeri mana sekarang ni za duk bertapa, sebut je asam pedas dan mee bandung, dua kawan baik tu memang dah target sinonim dengan Bandar Diraja Muar. Bukan selalu balik kampung, kebiasaan mama dan abah lah yang rajin balik berdua, nah! […]

Resepi : Asam Pedas Resepi Dari Muar

Published on :

Resepi : Asam Pedas Resepi Dari Muar –  Assalammualaikum, ni cerita tergantung masa aku buat trip balik muar tempoh hari, Sebut je muar sememangnya dah sinonim dengan Mee Bandung dan Asam Pedas. Jangan kata hakak tak payung ye, harini aku nk kongsi resepi Asam Pedas Made By aku sendiri, resepi ni atok ajar aku.  Asam […]