Pertama Kali Menggunakan Losyen Secret Correa Premium Untuk Kurus, Berjaya Weyh!

Published on :

Nak tanya boleh tak? Dalam banyak-banyak pembaca blog Cikza ni, ada tak yang nak kurus? Siapa tak nak kurus? Semua orang nak dapatkan bentuk badan idaman,  Laki ai selalu komplen Double Chin bawah dagu ai tu tau. Sodihh! Tapi baru-baru ni, Cikza diperkenalkan oleh seorang sahabat tentang losyen 2 keguanaan dalam 1 botol. Upps! Losyen […]

Travel Pack Cosmoderm Teman Baik Wajib Mudah Dibawa

Published on :

Harini mood kerja, masih lagi tak boleh nak move on mood bercuti di Legend Cherating Beach Resort Sempena Famili Day KBBA9 tempohari. Cuma almaklumlah Cikza ni bersahabat baik dengan MR SLE, namun teman wajib travel Kit Cosmoderm wajib dibawa kemana sahaja Cikza pergi. Disebabkan itu dengan pek yang kecil, jadi bolehlah disumbat dimana-mana beg yang […]

Traveloka Penaja Emas Rasmi Sukan SEA 2017 #KITAJUARA

Published on :

Sukan SEA 2017 telah pun dirasmikan dengan penuh gilang gemilang pada 19 Ogos 2017  di Stadium Bukit Jalil, Kuala Lumpur baru-baru ini. Sukan SEA yang ke-29, yang juga dikenali sebagai Kuala Lumpur 2017 (KL2017)  berlangsung selama 11 hari bermula 19 hingga 30 Ogos 2017, dimana Malaysia telah terpilih menjadi tuan rumah bagi temasya sukan kalini. […]

Cara Solat Jamak Dan Qasar Dengan Betul

Published on :

Alhamdulillah! Harini dalam keadaan tidak berapa sihat, bolehlah Cikza berkongsi tentang Solat Jamak dan Qasar, jika selama ni terus terang Cikza selalu abaikan, almaklum kita ni bukan sempurna mana, sekalipun jika kita nak dibandingkan dengan orang yang terlalu perfect. Bila dah berkahwin, alhamdulillah suami banyak membimbing dan membetulkan apa yang terkurang dalam diri kita dan […]

Menyesal Rasanya Pakai Produk Klairs Dari Korea Tau!

Published on :

Menyesal Rasanya Pakai Produk Klairs Dari Korea Ni Tau! Hai semua, Cikza memang dari dulu nak cuba produk-produk mekap dari Korea, sebab nak tengok keserasian dengan kulit Cikza, untuk harini Cikza nak berkongsi 2 product dari Klairs iaitu Klairs Mochi BB Cushion dan Klairs Mid-Day Blue Sun Lotion SPF40/PA++ yang khabarnya adalah produk paling laris […]

Yeob Bay Hotel Ampang Murah Dan Keselesaan Terbaik

Published on :

Sukan Sea 2017 bakal menyusul tak lama lagi. Jadinya mesti ada diantara korang yang terlibat secara langsung dan tidak langsung. Kepada mereka yang terlibat secara langsung, pasti tercari-cari hotel bajet yang bersesuaian dengan kemampuan diri. Dan ada juga yang datang untuk membawa keluarga berjalan-jalan sekitar Kual Lumpur. Namun usah khuatir, harini Cikza nak berkongsi satu […]

7 Mistakes To Steer Clear Of When Upsizing Your Home

Published on :

Have you ask anyone about their dream home, Obviously the answer are usually involves with a grandiose idea. In addition, nowadays everybody wants to live in a big house. For now dream is not an only dream for people who starting to realize that they need to take an extra step to steer clear of […]

Chicken Chop RM 8.90 Sedap Dan Puas Hati Di D’ Brother Kitchen

Published on :

Ada orang tu buat kita merajuk, sampai taknak cakap dengan beliau. Yang bagusnya dia tahu selera kita bila merajuk, kebetulan waktu tu teringin nak makan Western, mana nak cari celah-celah Bukit Langat ni. Tapi terfikir kat mana port yang sedap dan murah? Alkisahnya dah bosan nak minum kat kedai mamak, sesekali nak layan western, sedap […]

Resipi Ungkep Ayam Jawa Mudah Dan Ringkas

Published on :

Ungkep ni sebenarnya adalah masakan tradisional masyarakat jawa. Siapa orang jawa pasti tahu, kadang ada yang kata, agak leceh nak buat ungkep yang betul-betul original dari jawa, namun agak mustahil. Alkisah semalam teringin nak makan ungkep ayam, jadinya belajar dengan abah, dalam masa yang sama mesej lah dengan makcik suh mintak resepi kat atok. rupanya […]

Lirik Lagu Jampi | Hael Husaini Ost Mencintaimu Mr Photographer

Published on :

  Sebelum ni Cikza pernah dengar lagu ni, memang best sangat, tapi suami Cikza tak suka, sekali tiba-tiba dia minat pulak, lepas tengok drama Ost Mencintaimu Mr Photographer. Cikza pulak yang letih dengar hari-hari pergi kerja duk ulang nyanyi lagu ni.    Lirik Lagu Jampi | Hael Husaini Bermula pandang pertama Terlihat kamu di depan mata […]