Santai-Santai Pekena Sup Power Ali , Kajang

Published on :

Santai-Santai Pekena Sup Power Ali, Kajang – Bila malam menjelma mulalah bakal mencari kudapan pencuci perut, ( atay nak sedapkan hati ) padahal nk menternak lelemaks. Ada satu tempat atau port baik tuk korang yang suka kaki lepak and ngeteh. Sup Power Ali, Jalan Semenyih Kajang, sememangnya sinonim lah dengan orang kajang cam aku ni […]

Resepi : Asam Pedas Resepi Dari Muar

Published on :

Resepi : Asam Pedas Resepi Dari Muar –  Assalammualaikum, ni cerita tergantung masa aku buat trip balik muar tempoh hari, Sebut je muar sememangnya dah sinonim dengan Mee Bandung dan Asam Pedas. Jangan kata hakak tak payung ye, harini aku nk kongsi resepi Asam Pedas Made By aku sendiri, resepi ni atok ajar aku.  Asam […]

BR1M Bujang Dah Masuk

Published on :

BR1M Bujang Dah Masuk – Yahoo! Alhamdulillah syukur sangat, smalam duk semak akaun tetiba duit makin bertambah, Mesti ramai harini yang buat semakan ke LHDN almaklum BR1M 2016 dah masuk. Lagi pulak dapatlah ringan sikit perbelanjaan sebab semua barang dah naik dan makin mahal. Ni yang buat aku makin bertambah kasih sayang terhadap kerajaan barisan […]

Char Kuey Tiaw Famous, Taman Delima Kajang

Published on :

Char Kuey Tiaw Famous, Taman Delima Kajang – Tajuk harini pepagi kisah pasal makan, yang pasti harini tak kira jugak. Nak kongsi apa yang menarik di Kajang. Kalau datang ke kajang jangan berfokuskan kepada Satay Kajang, sesekali cuba kita terjah warung pulak. Char kuey Tiaw memang terkenal kiranya di warung mana- mana yang berkaitan. Cuma […]

Anehnya Buah Laici Ni!

Published on :

Anehnya Buah Laici Ni! – Pernah tak korang terfikir yang buah laici ni, punya pelbagai khasiat, Aku sendiri penggemar tegar buah laici tau. Dengan keadaan cuaca yang panas terik camni, sangat sesuailah untuk pekena segelas Air Laici dengan campuran ais ketul yang melimpah ruah. pergh! Sangat suka tau.  sumber google Disini aku nak berkongsi beberapa […]

Adakah Chinese New Year Ada Ong Ini Kali?

Published on :

Adakah Chinese New Year Ada Ong Ini Kali? – Pejam celik-pejam celik dah nak raya cina 2 minggu lagi, aku suka tiap kali raya cina dah dekat ni tau. Bukannya apa, Tahun baru cina ni. macam-macam manfaat korang boleh dapat. Lagi pulak, saat tahun baru cina ni lah sebolehnya aku bermula nak kumpul barangan raya […]

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST FEB – MAC 2016

Published on :

”SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST FEB – MAC 2016″ – Assalammualaikum sume! Nah today sesaja aku berblogwalking, terjumpa pulak satu Giveaway, sesaje lah aku join nak tambah kenalan kan, mana tahu blogger kan kena support each other. so korang di jemput lah join GA tersebut. Syarat Mudah je!  So..  Aku dah join! korang jangan lupa join tau, […]

Pengambilan Wajib Sarapan Pagi

Published on :

Pengambilan Wajib Sarapan Pagi – Assalammualaikum dan Salam jengah kengkawan, Nah! tajuk aku rasa boleh dikongsi dengan korang, Lagi pulak sesuai dalam kehidupan seharian. Bukannya apa, Warga kota sekarang semakin hari, mengabaikan tentang Pentingnya pengambilan sarapan pagi. Terutama mereka yang bermastautin di bandar. Terkadang sampai skip sarapan pagi terus ambil Brunch ( gabungan Breakfast + Lunch […]

GIVEAWAY January 2016 : Tahniah Kepada Pemenang Yang Terpilih

Published on :

GIVEAWAY January 2016 : Tahniah Kepada Pemenang Yang Terpilih – Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada pembaca blog aku, tidak lupa kepada mereka yang gigih join GIVEAWAY January 2016 yang telah dianjurkan oleh aku sendiri, Alhamdulillah mendapat sambutan walau bukan tahap 1k follower sekalipun,  Bagi aku itu tidak penting, apa yang penting ukhwah yang terjalin buat […]

Tampil Sihat Jelita Bersama CitySkin MediSpa

Published on :

TAMPIL SIHAT JELITA BERSAMA CITYSKIN MEDISPA – Salam sejahtera khas buat pembaca blog cik za, amacam tajuk harini isnin hari pertama bekerja dah gempak kan.” TAMPIL SIHAT JELITA BERSAMA CITYSKIN MEDISPA”. Kesibukkan di kota menyebabkan ramai yang tidak menitik beratkan masalah kesihatan, terutama permasalahan rambut. Ramai yang mengalami masalah keguguran rambut  tanpa di sedari, dan akhirnya […]