Anehnya Buah Laici Ni!

Published on :

Anehnya Buah Laici Ni! – Pernah tak korang terfikir yang buah laici ni, punya pelbagai khasiat, Aku sendiri penggemar tegar buah laici tau. Dengan keadaan cuaca yang panas terik camni, sangat sesuailah untuk pekena segelas Air Laici dengan campuran ais ketul yang melimpah ruah. pergh! Sangat suka tau.  sumber google Disini aku nak berkongsi beberapa […]

Adakah Chinese New Year Ada Ong Ini Kali?

Published on :

Adakah Chinese New Year Ada Ong Ini Kali? – Pejam celik-pejam celik dah nak raya cina 2 minggu lagi, aku suka tiap kali raya cina dah dekat ni tau. Bukannya apa, Tahun baru cina ni. macam-macam manfaat korang boleh dapat. Lagi pulak, saat tahun baru cina ni lah sebolehnya aku bermula nak kumpul barangan raya […]

SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST FEB – MAC 2016

Published on :

”SEGMEN PENCARIAN BLOGLIST FEB – MAC 2016″ – Assalammualaikum sume! Nah today sesaja aku berblogwalking, terjumpa pulak satu Giveaway, sesaje lah aku join nak tambah kenalan kan, mana tahu blogger kan kena support each other. so korang di jemput lah join GA tersebut. Syarat Mudah je!  So..  Aku dah join! korang jangan lupa join tau, […]

Pengambilan Wajib Sarapan Pagi

Published on :

Pengambilan Wajib Sarapan Pagi – Assalammualaikum dan Salam jengah kengkawan, Nah! tajuk aku rasa boleh dikongsi dengan korang, Lagi pulak sesuai dalam kehidupan seharian. Bukannya apa, Warga kota sekarang semakin hari, mengabaikan tentang Pentingnya pengambilan sarapan pagi. Terutama mereka yang bermastautin di bandar. Terkadang sampai skip sarapan pagi terus ambil Brunch ( gabungan Breakfast + Lunch […]

GIVEAWAY January 2016 : Tahniah Kepada Pemenang Yang Terpilih

Published on :

GIVEAWAY January 2016 : Tahniah Kepada Pemenang Yang Terpilih – Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada pembaca blog aku, tidak lupa kepada mereka yang gigih join GIVEAWAY January 2016 yang telah dianjurkan oleh aku sendiri, Alhamdulillah mendapat sambutan walau bukan tahap 1k follower sekalipun,  Bagi aku itu tidak penting, apa yang penting ukhwah yang terjalin buat […]

Tampil Sihat Jelita Bersama CitySkin MediSpa

Published on :

TAMPIL SIHAT JELITA BERSAMA CITYSKIN MEDISPA – Salam sejahtera khas buat pembaca blog cik za, amacam tajuk harini isnin hari pertama bekerja dah gempak kan.” TAMPIL SIHAT JELITA BERSAMA CITYSKIN MEDISPA”. Kesibukkan di kota menyebabkan ramai yang tidak menitik beratkan masalah kesihatan, terutama permasalahan rambut. Ramai yang mengalami masalah keguguran rambut  tanpa di sedari, dan akhirnya […]

Trend Percutian Paling Famous Orang Malaysia Tahun 2015

Published on :

Trend Percutian Paling Famous Orang Malaysia Tahun 2015 – Assalammualaikum dan Salam Sejahtera, sebut aje bercuti, ramai yang mula mencari pakcik google, atau booking [dot] com untuk semak lah kan tempat yang sesuai nak bawa anak-anak bercuti atau percutian bajet murah bagai.  sumber google Dengan kecanggihan teknologi yang ada, ramai yang buat review dulu sebelum […]

GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle

Published on :

GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle – Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua peminat kaki Contest dan mereka yang bersantai jengah blog aku ni, Harini disebabkan mukadimah baru, sempena pembukaan episod baru dan buku baru, aku berbesar hati nak buat GIVEAWAY January 2016, insha allah, tujuan utama adalah :- Mengeratkan silaturahim sesama blogger lama atau baru  […]

Review Filem : The Boy 2016

Published on :

Review Filem : The Boy 2016 – Assalammualaikum dan Salam Sejahtera kepada semua pembaca blog aku yang pinky minky ni. Untuk harini barulah aku sempat update beberapa entry yang dah berlapok dalam draft, apepun kita mulakan dengan cerite seram yang sekarang tengah famous amous ni. The Boy 2016 yang kini telah pun terjah panggung pada 22 […]

Fasha Sandha Sah Diceraikan Dengan Talak Satu

Published on :

Fasha Sandha Sah Diceraikan Dengan Talak Satu – Assalammualaikum dan salam sejahtera, seperti yang tersedia maklum, satu dunia dikejutkan dengan berita Fasha Sandha sah diceraikan dengan Talak Satu, di semua dada akhbar dan media massa. Fasha Sandha selaku plaintif diwakili peguamnya, Zulkifli Che Yong, Lafaz tersebut telah dilakukan di hadapan Hakim Mahkamah Tinggi Syariah, Wilayah Persekutuan, […]