Team #KBBA9 perfect sangat ke?

Published on :

Pertemuan Team #KBBA9 – Tajuk ni pasti korang rasa pelik, uihh! bukan entri bodek ke ape tau, tapi dari hati nurani aku yang dah lama aku nak join semula team-team ni. Pada asalnya beberapa kali jugak lah aku cuba nak ambil peluang bila abang Ben Ashaari bukak promote sape yang nak join #kbba9 , dah […]

Ayam ke Daging?

Published on :

Haih lah omak! sebab tu lah aku sayang mak aku, walau apa pun tau! Sedang aku berehat kat bilik, tiba-tiba ada bau wangi seakan macam masak sesuatu. Bunyi kecah kat dapur tu macam nak tenggelam sebiji kapal, katuk sana katuk sini. Tapi bau wangi tu memang tak boleh nak lawan dengan bau yang ada pada […]

Review Filem : Allegiant ( Bosan Gila ! Nyesal Aku ! )

Published on :

Kata mak aku, kalau tak sihat tu sila duduk baring atas katil, tapi kisahnya selepas discaj HUKM ni, duk ralit lah pujuk cikebum aku tu, teman nonton wayang yang aku tunggu-tunggu. Bila dapat lampu hijau dari adik, sure lah aku kena berhadapan dengan mentara guru pulak, sape lagi kalu bukan Mak aku. Jenuh lah kami […]

Terkini : Harga Minyak 2016

Published on :

Terkini : Harga Minyak 2016 – Setiap penghujung bulan pastinya ramai rakyat malaysia ternanti-nanti perkembangan PANAS berkenaan harga minyak terkini di Malaysia. Bukannya apa, bagai satu ketakutan aku rasa, almaklum sekarang kos sara hidup dah makin meningkat, tapi gaji naik setiap setahun sekali. hehehe! *alangkah indah jika gaji naik tiap-tiap bulan* Terkini KPDNKK telah mengumumkan […]

Hebahan Bank Negara Berkenaan Senarai Syarikat Yang Masih Tidak Sah ( Sumber Bank Negara )

Published on :

Hebahan Bank Negara Berkenaan Senarai Syarikat Yang Masih Tidak Sah ( Sumber Bank Negara ) – Terlajak perahu oleh undur, Terlajak kata memang padah, Ramai, terutama golongan muda yang mempunyai masalah kewangan mudah tertipu dengan pelbagai skim yang menyebabkan mereka menjadi kaya. Tetapi tahukah kalian sbelum nak cebur satu perkara wajar lah kita membuat selidik […]

Resepi Laksa Johor Versi Low Budget

Published on :

Resepi Laksa Johor Versi Low Budget – Tiba-tiba teringin yang nak masak Laksa Johor untuk makan malam bersama keluarga, tapi kalini rasanya kita buat versi Low Budget, Bagi yang berkehidupan  bujang seperti aku ni, terutama pada yang mereka duduk bujang bersama kawan-kawan di kotaraya, adakalanya budget kena saving yang teramat, almaklumlah sewa rumah lagi kan. […]

Pendaftaran Murid Tahun 1 Secara Online

Published on :

Pendaftaran Murid Tahun 1 Secara Online – Adakah anda mempunyai anak yang lahir pada Tahun 2010 dan 2011 ? Sudah kah anda membuat pendaftaran untuk Penempatan mereka di Tahun Satu? Jika Belum, anda boleh melakukan Pendaftaran Murid Tahun Satu  bermula 1 Mac 2016 sehingga 30 April 2016 Pendaftaran Murid Tahun Satu Pendaftaran Penempatan Murid Tahun […]

Keburukan SmartPhone Yang Tidak Di kawal

Published on :

Jika anda yang sudah berkeluarga, seharusnya peka tentang keadaan sekeliling, bukannya apa di generasi sekarang, seawal 5 tahun telah didedahkan dengan penggunaan smartphone oleh para ibu bapa sebagai alternatif untuk pembelajaran dalam talian, sebagai contoh yang ada youtube terutamanya, Para ibu bapa yang terlampau sibuk bekerja kini mengambil endah tak endah tentang perkembangan anak-anak mereka […]

Peluang Pekerjaan Semua Sektor

Published on :

Peluang Pekerjaan Semua Sektor  – Ramai yang tertanya-tanya bagaimana ingin mendapatkan kerja terutama di sektor Kerajaan / Swasta dan Badan Berkanun yang dikatakan terjamin, Semuanya bermula dengan usaha. Kepada yang pencari kerja mereka hanya menggunakan peluang yang ada tanpa mengetahui peluang yang  dicari itu amatlah mudah. Aku dulu bermula dari bawah, pada awalnya, memang payah nak […]

Peluang Jana Pendapatan Bersama Involve Asia

Published on :

Peluang Jana Pendapatan Bersama Involve Asia – Platform yang di ketengah ini adalah aku rasa terbaik untuk dikongsi bersama, tidak kira sama ada pendatang blogger baru dan lama, semua boleh turut serta. Disini aku berbesar hati ingin berkongsi Ilmu Jana Pendapatan Melalui Blog Bersama Involve Asia.  Mungkin ramai blogger di luar sana masih tidak mengenali […]