Dato’ Lee Chong Wei, Tetap Wira Di Hati Rakyat Malaysia !

Published on :

Bersungguh – sungguh dan tangkas ! itulah corak permainan Dato’ Lee Chong Wei dalam pertemuan bersama Chen Long semalam. Seluruh rakyat Malaysia berdebar di setiap pelosok yang ada. Menggunakan live streaming, menonton di skrin besar. Ramai rakyat Malaysia mengharapkan emas pertama dari Dato’ Lee Chong Wei. Tiada istilah tewas, langkah kebangkitan terus menerjah selangkah demi […]

Gambar | Selfie Merdeka Paling Win

Published on :

Candid Merdeka RISDA Agaknya ada yang suka bergambar? Ada yang suka selfie? Atau ada yang sporting nak buat pelbagai aksi gaya spontan untuk tatapan semua. RISDA SEMALAYSIA kini membuka peluang khusus untuk warga kerja RISDA atau anak syarikat (SMR) RISDA, untuk menyertai selfie paling win sempena Hari Kemerdekaan bakal tiba tak lama lagi. Rasanya pertama […]

#Event | Beauty Palace Korea Blogger Party

Published on :

Beauty Palace Korea Blogger Party | Dapat je jemputan, mula lah kelam kelibut, almaklum event ni wajib mengikut tema, Biru / Putih. Rasanya Cikza jarang beli shawl atau seluar putih, memang lah warna tu tak sesuai sangat kat Cikza sebab takut kotor. Jadinya gunalah apa yang ada. Pada ahad lepas, Cikza memilih menggunakan kemudahan awam […]

#Tutorial – Meletakkan Gambar Selepas Entry

Published on :

Bertemu lagi kita hendaknya, dalam korang sibuk draf entri terbaru, tapi pasti masih banyak yang perlu korang belajar lagi. Adakalanya nak buat blog ni, tak susah mana pun kalau korang ikut step by step yang di beri. Lagi pulak, Cikza tau ramai lagi yang ingin memiliki satu blog peribadi tapi masih tak tahu bagaimanakah caranya, […]

Philips Avent Terlajak Murah

Published on :

Avent? apa tu? jenama apa tu? Rupanya sesapa yang mempunyai anak, dah tentu jadi sahabat baik jenama Avent. Jenama ni sebenarnya dah lama berada di pasaran, cuma sejak dua menjak ni lah, jenama tersebut terus melonjak naik.   Kenapa Jenama Avent Menjadi Pilihan ? Rata-rata kebanyakkan para ibu bapa banyak memilih jenama Avent sebagai peneman […]

Raya Part 1

Published on :

Rasanya tak terlambat lagi nak kongsi riang ria raya ketika Cikza di muar. Tahun ni adalah turn Cikza beraya di kampung sebelah bonda Cikza di Bakri, Lagi pulak tahun ni memang tahun berkumpul 12 orang dari 13 orang adik beradik mama. Jadinya dah tentu meriah dan riuh rendah. Cikza guna pendekatan pulang awal untuk mengelakkan […]

Resepi Laksa Johor Versi Low Budget

Published on :

Resepi Laksa Johor Versi Low Budget – Tiba-tiba teringin yang nak masak Laksa Johor untuk makan malam bersama keluarga, tapi kalini rasanya kita buat versi Low Budget, Bagi yang berkehidupan  bujang seperti aku ni, terutama pada yang mereka duduk bujang bersama kawan-kawan di kotaraya, adakalanya budget kena saving yang teramat, almaklumlah sewa rumah lagi kan. […]

Filem Ola Bola Yang Menyentuh Perasaan Aku Sebagai Rakyat Malaysia

Published on :

Filem Ola Bola Yang Menyentuh Perasaan Aku Sebagai Rakyat Malaysia – Cerita ni berdasarkan kisah benar, the real pengawalan harimau malaya bersusah payah nak menaikkan team malaysia sampai ke olimpik tapi hampa namun semangat dalam cerita memang tak rugi kalau pergi nonton sekalipun. Terutama ‪#‎teamharimaumalaya‬ should ask ur team to watch this movie. Mengimbau kembali ketika di […]

Santai-Santai Pekena Sup Power Ali , Kajang

Published on :

Santai-Santai Pekena Sup Power Ali, Kajang – Bila malam menjelma mulalah bakal mencari kudapan pencuci perut, ( atay nak sedapkan hati ) padahal nk menternak lelemaks. Ada satu tempat atau port baik tuk korang yang suka kaki lepak and ngeteh. Sup Power Ali, Jalan Semenyih Kajang, sememangnya sinonim lah dengan orang kajang cam aku ni […]