Cara Merawat Penyakit Kulit Ekzema Dan Psoriasis Dengan Berkesan

Published on :

Ekzema? Apakah Ekzema? Psoriasis? Apa pulak lah Psoriasis? Bagaimana ia terjadi? semua tu bermain di fikiran Cikza ketika ini, tapi Cikza belom pernah mengalami penyakit Ekzema cuma pernah alami Psoriasis, kebanyakkan Cikza cuma mendengar dari sahabat dan laman media sosial yang menghebahkan tentang penyakit tersebut. Cuma bahaya atau tidak silalah korang baca sampai habis, sebab […]

Soto Ayam

Bunga Lawang Cafe Bangi, Port Makan Terbaik

Published on :

Harini Cikza nak berkongsi satu Cafe milik artis popular, Gibran Agi dan Ruhil Syafinaz. Melangkah masuk memang begitu teruja sebab nampak dari luar memang susun atur teratur sangat. Pada awalnya memang dah negative thinking yang mesti harga makan kat situ mahal, Almaklumlah kedai artis kot. Mama! Kalau bawa duit RM 100 cukup tak ? Luruh […]

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my

Published on :

Chinese New Year Megasales @ www.nile.com.my Cikza suka bila tibanya musim Tahun Baru Cina, design baju, kasut segala tudung semua cantik-cantik. Teringat masa zaman kekecik dulu, bila tiba musim Raya Cina je, mama mesti belikan kami terus Baju nak pakai Hari Raya. Walaupun Raya tu lagi 4-5 bulan lagi. Tak di nafikan corak dari Tahun […]

Gambar Setahun Lalu Di Tadom Hill’s| Day 2/31 Challenge By JDT Blogger

Published on :

Gambar Setahun Lalu Di Tadom Hill’s| Day 2/31 Challenge By JDT Blogger Waktu ni, kami dari Team #risdarian pergi berkelah kat tadom hill’s, Seperti Biasa janji melayu 9.00 Pagi *sudahnya jam 12.30tgh bertolak kesana,* congak debak debuk masuk jem bagai, so kami sampai lebih kurang jam 2.30 petang. Maka dah tawaf satu kampung rupanya salah jalan, […]

Jus Kocok D’Herbs Mengaum Terlajak Laris Rugi Tak Coba

Published on :

Assalammualaikum, salam sejahtera. Cikza nak buat survey, berapa ramai kaum wanita atau anak dara menjaga kesihatan dalaman. Rasanya ramai yang suka membeli sebab terjebak, kiranya kalau terjebak tapi disiplin tak pe jugak, ada yang terjebak tapi berbaloi-baloi. Semua gara-gara “Biar Aku Jadi Penunggumu” gara-gara kocok lah Cikza boleh terjebak, rupanya selama ni Cikza tak berapa nak […]

Kuning Ibarat Raja, Udang Goreng Kunyit Pembuka Selera

Published on :

Udang Goreng Kunyit Pembuka Selera Cikza ni masih bujang, terkadang tu resepi untuk famili pun, Cikza sediakan simple ala-ala bujang. Contoh resepi yang bakal Cikza kongsikan ni memang sangat simple dan mudah. Tapi terlebih dahulu Cikza nak bertanya, Malam ni korang yang bujang masak ape? Mesti buntu atau ada yang tak tahu nak masak apa, […]

Homestay Terbaik Hanya Di Idaman Villa, Melaka Bandaraya Bersejarah

Published on :

Homestay Terbaik Idaman Villa, Melaka Bandaraya Bersejarah Bagi mereka berkeluarga besar, ingin mencari homestay yang sangat selesa di Melaka, Cikza nak syorkan korang boleh cuba menginap di Idaman Villa, Melaka. Sangat sesuai dan memang disyorkan, sesuai untuk mereka yang ingin gathering bersama keluarga, atau kenduri yang melibatkan keluarga besar. Luas homestay tersebut memang sangat berbaloi […]

2 Tips Penjagaan Kulit Muka Dan Badan Yang Bermasalah By Glamora

Published on :

Semakin hari masalah di kulit muka semakin bertambah, pelbagai produk telah di cuba namun hampa. Bercakap bab-bab kecantikan ni, ramai yang mengeluh mencari produk yang bersesuaian dengan kulit muka, ada yang sanggup bayar ribuan ringgit untuk tampil cantik dan anggun. Tapi kesannya, seketika je. Masa tu lah gigit jari rugi sebab dah bayar duit memahal […]

Kisah Seram | Misteri Kanak-Kanak Tanpa Suara dan Volkswagen Kuning

Published on :

Kisah ni terjadi, ketika Cikza sendiri waktu tu berusia 9 tahun.  Kalau diingatkan semula pasti, seram naik bulu roma. Kisah ni, benar dan di ceritakan oleh abah sendiri pada Cikza bila berginjak usia dewasa. Msa dengar tu, macam tak percaya. Tapi bila difikirkan semula memang percaya sebab ingat-ingat lupa laluan nak ke Hospital Bahagia Ulu, […]

5 Hidangan Ketam Nipah,Tarikan Utama Di Eastern Crabs, Ampang

Published on :

Lapar? Perut Cikza memang tak boleh kalau kelaparan lebih dari sejam, kena sentiasa terisi. Maklumlah weekend kebiasaan mana ada kedai yang bukak waktu-waktu lunch, terutama di kawasan yang agak padat dan sesak. Hanya jalan kaki dari pejabat terus sampai ke kedai yang dituju. Nampak buruk rasa belum tahu lagi. Cikza memang penggemar makanan chinese style, […]