Resepi Ayam Goreng Kunyit

Resipi Ayam Goreng Kunyit Mudah Dan Ringkas

Published on :

Minggu ni, memang terasa malas sangat, kebetulan suami tak sihat, adik ipar pulak gastrik teruk, jadi tak boleh makan pedas-pedas. Encik Suami pulak manja nak makan lauk pedas, bagi keluar peluh-peluh tu. Bukak peti ais tengok ada ayam. Terus capai telefon resipi simple berkaitan ayam. Rasanya semua dah cuba, ayam masak kicap, ayam masak lemak, […]

Nafas Cube Lokasi Terbaik Untuk Penganjuran Hari Keluarga

Published on :

Korang pernah ke Tapak MAHA setiap tahun tak? rasanya ada yang pernah dan ada yang tak pernah. Baru-baru ni Cikza terlibat dalam pengambaran di lokasi kawasan Mardi, Serdang. Namun Cikza sendiri tak menyangka ada penginapan hipster yang sesuai untuk mereka yang ingin berkumpul bersama keluarga. Hipster atau tidak, korang wajib baca sampai habis tau. Nafas […]

Senarai Pemenang SGshop RM1000 Free Shopping Credit Giveaway By Cikza

Published on :

Senarai Pemenang SGshop RM1000 Free Shopping Credit Giveaway By Cikza  Yeayy!!! Berakhirlah sudah tempoh giveaway anjuran blog Cikza yang ditaja oleh SGshop Malaysia. Kini, masa yang ditunggu  telahpun tiba, Cikza akan mengumumkan senarai 10 pemenang bertuah giveaway ini. Untuk makluman, pemilihan pemenang adalah 100% menggunakan random.generator. Maka sesiapa yang join giveaway ini sangat bertuah kerana penyertaan tidaklah begitu […]

Shake N Take Mini Blender Menjadikan Shopee Adalah Rutin Mingguan Wajib Diterjah

Published on :

Shake N Take Mini Blender Menjadikan Shopee Adalah Rutin Mingguan Wajib Diterjah | Jika sebelum ni, Cikza selalu berhabisan minyak merata berjalan ke shopping mall untuk mencari peralatan letrik yang menjadi satu keperluan. Bila terjah laman web jualan online paling popular, kebiasaan penghantaran memakan masa, lewat sampai, barang rosak dan ada caj penghantaran yang mahal. Tapi […]

Sambal Belacan Pedas Merecik Mudah Dan Ringkas

Published on :

Sambal Belacan! Sukahati Cikza nak berkongsi pun, lagi pulak pasti ada yang sedang google cara-cara nak buat sambal belacan pedas merecik ibarat mak ko hijoo! Sebenarnya mudah je penyediaan nak buat sambal belacan yang pedas dan merecik habis ni, sapa kata remeh? itulah mak suruh belajar masak kat dapur, tapi anak dara sekarang sibuk dengan […]

Fate & Furious 8 | Trilogi Terakhir Fast & Furious Yang Wajib Ditonton

Published on :

Fate & Furious 8 | Trilogi Terakhir Fast & Furious Yang Wajib Ditonton Baru-baru ni Cikza berkesempatan menonton cerita yang dikatakan baru je release kat Malaysia, bertajuk Fast & Furious 8. Kalau tengok thriller penuh lagak ngeri. Tapi kalau nak tahu apa yang Cikza rasa. Filem ni telah ditayangkan pada 14 April 2017 serentak di seluruh cinema. Nak […]

Permohonan Berkahwin Bagi Negeri Selangor

Published on :

Alhamdulillah sebulan lagi nak jadi isteri orang, ramai yang bertanya apa perasaan sekarang ni? aduh! jangan ditanya kat Cikza sebab semuanya ada antara rasa takut, gementar, teruja pun ada. Sebab pertama kali dalam hidup dan dalam keluarga nak buat majlis kahwin kan. Bersyukur kenal dengan bakal suami, 10 bulan balik dari umrah diperkenalkan oleh rakan […]

Susu Kambing I-Sihat Vachoc 10 Plus Pilihan Wajib Setiap Hari

Published on :

Cikza dari zaman kecik tak pernah merasa susu kambing, mak ayah Cikza pun tak pernah minum susu kambing. Tapi kata teman-teman yang susu kambing ni memang banyak khasiatnya tau yang kita tak tau. Ada orang suka yang asli dan ada orang suka yang berperisa. Tapi ada ke susu kambing yang berperisa? ” Dah Masuk Dua […]

Menyesal Dan Tertipu Rasanya Datang Ke Butik Muslimah Clothing.Com

Published on :

Mungkin tak ramai yang berbadan besar seperti Cikza susah nak cari baju muslimah yang bersesuaian. Tapi  rupanya Butik Muslimah Clothing di Bangi menawarkan pakaian 100% muslimah patuh syariah. Design pun nampak menarik dan sangat oudated untuk tahun 2017 0% Conventional & 100% Muslimah  Korang jangan ingat kami yang berbadan besar ni, tak boleh nak cantik […]

Resepi Kek Gula Hangus Mudah Cepat

Published on :

Kek Gula Hangus! Malam-malam duk sms mama minta resepi, padahal sebelah menyebelah bilik je kan. Penangan tekak nak sangat makan kek gula hangus malam-malam ni. Sebab macam dah lama tak baking. Malam semalam dapat peluang baking jadi guna masa sebaiknya. Nak menyediakan memang mudah rupanya. Ingatkan remeh sangat. Rupanya resepi campak-campak je pun. Resepi Kek […]