Cara Semak Bil Elektrik Secara Online - Sumber Google

Cara Semak Bil Elektrik Secara Online Dengan Mudah

Published on :

Rupanya sekarang Bil TNB boleh di semak secara online, Mungkin umum tidak ramai yang mengetahui tentang mudah dan ringkasnya cara sebegini tanpa perlu bersusah payah nak beratur, call berhabis kredit dan menunggu lah TNB careline balas pertanyaan kita.¬†Perkhidmatan ini adalah percuma, dan boleh diakses terus ke akaun bil elektrik dengan mudah, di mana sahaja korang […]

Kelas SEO Mantap

Kelas Belajar Buat Blog Secara Santai

Published on :

Menulis ni bagus, tapi lagi bagus jika ada input dan output berguna dengan apa yang dikongsikan, kata orang ” Biarlah menulis tu sampai ke hati ” itu adalah yang Cikza terapkan sehingga harini. Berkongsi cerita itu adalah yang paling sangat Cikza suka, hinggakan ada kawan yang mencadangkan Cikza supaya bina blog peribadi untuk berkongsi. Orang […]

#Tutorial – Meletakkan Gambar Selepas Entry

Published on :

Bertemu lagi kita hendaknya, dalam korang sibuk draf entri terbaru, tapi pasti masih banyak yang perlu korang belajar lagi. Adakalanya nak buat blog ni, tak susah mana pun kalau korang ikut step by step yang di beri. Lagi pulak, Cikza tau ramai lagi yang ingin memiliki satu blog peribadi tapi masih tak tahu bagaimanakah caranya, […]

#Tutorial : Panduan Membina Blog

Published on :

Ramai yang PM untuk bertanyakan bagaimana Cikza boleh terjebak dalam dunia blog? ada yang berkata, tak bosan ke nak hadap blog, dan yang paling Cikza tertarik adalah soalan berkaitan tentang cara nak bina blog. Untuk harini Cikza nak kongsikan cara-cara paling asas nak bina blog pertama korang untuk yang masih bertatih lagi, semudah kacang rebus […]