Tips Berkesan Untuk Lulus Dalam Ujian Pemanduan JPJ

Published on :

Teringat waktu muda-muda masa nak ambil ujian memandu, waktu tu 2 kali terkandas. Kalau tak silap part terkandas tu bila ujian di Jalan Raya. Yang part-part lain semuanya perfect. Alhamdulillah. Tapi Cikza ni, bukanlah level-level pro mana pun. Mana tahu, bila ada yang baru nak belajar kelas memandu, boleh Cikza berkongsi dengan korang semua. Part […]

Cara Solat Jamak Dan Qasar Dengan Betul

Published on :

Alhamdulillah! Harini dalam keadaan tidak berapa sihat, bolehlah Cikza berkongsi tentang Solat Jamak dan Qasar, jika selama ni terus terang Cikza selalu abaikan, almaklum kita ni bukan sempurna mana, sekalipun jika kita nak dibandingkan dengan orang yang terlalu perfect. Bila dah berkahwin, alhamdulillah suami banyak membimbing dan membetulkan apa yang terkurang dalam diri kita dan […]

7 Mistakes To Steer Clear Of When Upsizing Your Home

Published on :

Have you ask anyone about their dream home, Obviously the answer are usually involves with a grandiose idea. In addition, nowadays everybody wants to live in a big house. For now dream is not an only dream for people who starting to realize that they need to take an extra step to steer clear of […]

Jom Naik MRT (Mass Rapid Transit) Secara Percuma ?

Published on :

Jom Naik MRT (Mass Rapid Transit) Secara Percuma Korang dah naik MRT ke? Bukan MRT (Mass Rapid Transit) yang kat negara orang tu tau? tapi negara sendiri. Bukannya apa baru-baru ni, projek MRT (Mass Rapid Transit) yang menghubungkan dari Kajang terus ke Sg Buloh telah pun di buka. Kebetulan haritu tengah free jadi apa lagi […]

Cara Semak Bil Elektrik Secara Online - Sumber Google

Cara Semak Bil Elektrik Secara Online Dengan Mudah

Published on :

Rupanya sekarang Bil TNB boleh di semak secara online, Mungkin umum tidak ramai yang mengetahui tentang mudah dan ringkasnya cara sebegini tanpa perlu bersusah payah nak beratur, call berhabis kredit dan menunggu lah TNB careline balas pertanyaan kita.¬†Perkhidmatan ini adalah percuma, dan boleh diakses terus ke akaun bil elektrik dengan mudah, di mana sahaja korang […]

Shake N Take Mini Blender Menjadikan Shopee Adalah Rutin Mingguan Wajib Diterjah

Published on :

Shake N Take Mini Blender Menjadikan Shopee Adalah Rutin Mingguan Wajib Diterjah |¬†Jika sebelum ni, Cikza selalu berhabisan minyak merata berjalan ke shopping mall untuk mencari peralatan letrik yang menjadi satu keperluan. Bila terjah laman web jualan online paling popular, kebiasaan penghantaran memakan masa, lewat sampai, barang rosak dan ada caj penghantaran yang mahal. Tapi […]

Permohonan Berkahwin Bagi Negeri Selangor

Published on :

Alhamdulillah sebulan lagi nak jadi isteri orang, ramai yang bertanya apa perasaan sekarang ni? aduh! jangan ditanya kat Cikza sebab semuanya ada antara rasa takut, gementar, teruja pun ada. Sebab pertama kali dalam hidup dan dalam keluarga nak buat majlis kahwin kan. Bersyukur kenal dengan bakal suami, 10 bulan balik dari umrah diperkenalkan oleh rakan […]

Tips Mudah Hadapi Temuduga

Published on :

Dapat surat temuduga adalah perkara paling indah bagi mereka yang mencari peluang pekerjaan. Bagi Cikza itu adalah langkah pertama yang perlu ada untuk membina tiang kehidupan, kerana tiang itu jugaklah penentu masa hadapan kita nanti. Ramai yang mengambil sikap buat tak tahu, walhal benda tu adalah penting dalam menentukan hala tuju diri sendiri. Yang pasti, […]