Lunch Sedap Di Cheese Banjir Memang Padu Dan Terangkat Habis

Published on :

Restoran Cheese Banjir di Desa Pandan sekali lagi jadi tumpuan Cikza, memang kelainan sangat, sebab kalau terasa nak makan western dah bazir masa nak tunggu malam. Tapi berlainan dengan Kafe yang Cikza terjah kalini. Jangan kata western tapi hidangan lunch pun ado tau! Apa yang menarik kat sini, sila baca sampai habis! Tujuan utama nak […]

Shell Out Murah Dan Sedap RM13.50 Di Gombak

Published on :

Ada orang tu teringin nak makan ShellOut, layankan aje. Destinasi kalini di tentukan sendiri oleh En. Tunang yang sememangnya teringin habis nak makan shellout. Bila sebut ShellOut sah-sah teringat kuah yang dihidang bersama seafood istimewa aduh! Telan liur seketika. Tapi terfikir kat mana port yang sedap dan murah? Port ShellOut kalini terletak di Batu Caves, Gombak. […]

Seafood Galore, Retro Cafe Vivatel Kuala Lumpur

Published on :

Lama dah teringin nak pergi ke Vivatel, Kuala Lumpur. Maklumlah jalan yang dilalui tu hari-hari Cikza tempuh balik kerja. Akhirnya rezeki dapat jugak merasa kat sini, walau bukan untuk datang menginap tapi kaki makan-makan. Letak dalam hati, berdoa moga satu hari pasti nak merasa menginap disini, geram nau , hari-hari duk teleng kiri tengok bangunan Vivatel, Kuala […]

5 Hidangan Ketam Nipah,Tarikan Utama Di Eastern Crabs, Ampang

Published on :

Lapar? Perut Cikza memang tak boleh kalau kelaparan lebih dari sejam, kena sentiasa terisi. Maklumlah weekend kebiasaan mana ada kedai yang bukak waktu-waktu lunch, terutama di kawasan yang agak padat dan sesak. Hanya jalan kaki dari pejabat terus sampai ke kedai yang dituju. Nampak buruk rasa belum tahu lagi. Cikza memang penggemar makanan chinese style, […]