Kisah Seram | Misteri Guli Bertaburan

Published on :

Misteri Guli Bertaburan | Tajuk macam simple, tapi pengalaman ni memang dirasakan sendiri oleh Cikza sewaktu bercuti bersama famili. Lagi pula kebiasaan Cikza dengar sendiri dari mulut ke mulut, blog-blog cerita seram dan sebagainya. Orang kata mungkin ianya perasaan tapi Cikza nak kongsi pengalaman dikatakan berharga yang tak mungkin Cikza lupakan. Dikatakan rumah ini belum […]

SLE Penyakit Dalam Diam

Published on :

SLE Boleh Membawa Maut Ke? | Di diagnos menjadi pesakit SLE pada tahun 2010 memberikan impak negatif dalam kehidupan Cikza. Bukannya apa, pada awalan Cikza sendiri tak menyangka penyakit senyap tu dah lama menjadi sahabat bersama Cikza sejak di bangku sekolah lagi, Memang pada awal Cikza mengakui ketika di bangku sekolah, Cikza mudah terkena serangan […]

Adakah Chinese New Year Ada Ong Ini Kali?

Published on :

Adakah Chinese New Year Ada Ong Ini Kali? – Pejam celik-pejam celik dah nak raya cina 2 minggu lagi, aku suka tiap kali raya cina dah dekat ni tau. Bukannya apa, Tahun baru cina ni. macam-macam manfaat korang boleh dapat. Lagi pulak, saat tahun baru cina ni lah sebolehnya aku bermula nak kumpul barangan raya […]

GIVEAWAY January 2016 : Tahniah Kepada Pemenang Yang Terpilih

Published on :

GIVEAWAY January 2016 : Tahniah Kepada Pemenang Yang Terpilih – Assalammualaikum dan Salam Sejahtera diucapkan kepada pembaca blog aku, tidak lupa kepada mereka yang gigih join GIVEAWAY January 2016 yang telah dianjurkan oleh aku sendiri, Alhamdulillah mendapat sambutan walau bukan tahap 1k follower sekalipun,  Bagi aku itu tidak penting, apa yang penting ukhwah yang terjalin buat […]

GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle

Published on :

GIVEAWAY January 2016 By Mezquitalifestyle – Assalammualaikum dan salam sejahtera kepada semua peminat kaki Contest dan mereka yang bersantai jengah blog aku ni, Harini disebabkan mukadimah baru, sempena pembukaan episod baru dan buku baru, aku berbesar hati nak buat GIVEAWAY January 2016, insha allah, tujuan utama adalah :- Mengeratkan silaturahim sesama blogger lama atau baru  […]