Pengembaraan Luar Biasa Karnival Upin Ipin 2017 Menarik Minat Bapak Budak

Published on :

Karnival Upin Ipin 2017 Menarik Minat Bapak Budak | Baru-baru ni, weekend kami laki bini dari duduk goyang kaki, tiba-tiba suami request nak pergi Karnival Upin-Ipin yang berlangsung di Maeps, Serdang. Terkejut bosar kakakq tau tak! memang luar biasa. Jangan kata budak-budak teruja, bakal bapak budak pun teruja tau. ( Aminn!!)  Masa mula-mula sampai dah terpisah, […]

Resipi Bihun Goreng Abah Pedas Paling Sedap Dan Ringkas

Published on :

Sebut je, bihun ada yang suka atau ada yang tak berapa suka, yang pasti Cikza memang suka jika dalam bihun tu penuh dengan ramuan yang Cikza berkenan. Semalam asben request nak bihun goreng. Apa lagi sepantas ultraman lah kakaq siapkan semua bahan-bahan yang patut. Bagi Cikza, bihun yang abah Cikza masak adalah yang paling power […]

Mee Udang Banjir Kuala Selangor Padu Dan Menyengat

Published on :

Mee Udang Banjir Kuala Selangor Padu Dan Menyengat | Baru-baru ni, Cikza kesempatan ke Hutan Melintang Perak, sebab ada kenduri Kahwin sebelah FIL disana. Tiba-tiba mak bunyi ” Nak Makan Mee Udang Sedap!! Encik suami seperti dijanjikan terus waze kat mana lah Restoran Mee Udang Banjir Kuala Selangor tu. Almaklum rasanya bulan ni je bukan setakat […]

LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST

Published on :

Korang tahu tak Lazada Malaysia akan buat Online Revolution Sales bermula pada 11 November sehingga 14 Disember 2017 nanti? Tak tahu? Korang rugi kalau tak tahu. Sebab banyak benda menarik yang akan tiba. Lagi pulak sangat sesuai untu mereka yang kaki nyopping online ni! LAZADA ONLINE REVOLUTION BLOGGER CONTEST   Baru-baru ni dapat emel dari Lazada, ghupanya ada contest daebak […]

Lunch Sedap Di Cheese Banjir Memang Padu Dan Terangkat Habis

Published on :

Restoran Cheese Banjir di Desa Pandan sekali lagi jadi tumpuan Cikza, memang kelainan sangat, sebab kalau terasa nak makan western dah bazir masa nak tunggu malam. Tapi berlainan dengan Kafe yang Cikza terjah kalini. Jangan kata western tapi hidangan lunch pun ado tau! Apa yang menarik kat sini, sila baca sampai habis! Tujuan utama nak […]

Review Kitsui Royal Lipo Dan Kitsui Meal Replacement

Published on :

Gemuk! Semua orang takut gemok, aku pun takut jugak kalau tiba-tiba badan gemok laki cari lain. Tapi semua berpunca dari pokok pangkal hati masing-masing. Alhamdulillah aku terima seadanya diri aku sehingga harini. Tapi atas saranan doktor yang merawat aku, terpaksa aku turunkan beberapa kg untuk kebaikan kesihatan aku juga. Pada awal tahun, sebelum mendirikan rumahtangga, […]

Nivea Care Run 2017 Kini Kembali Di Presint 6, Putrajaya

Published on :

Nivea Malaysia akan mengadakan aktiviti larian sihat sambil beramal Dan Hasil sumbangan akan diserahkan kepada Yayasan Budi Penyayang Malaysia (PENYAYANG). Jika sebelum ni, Cikza ada merwar-warkan produk terbaru dari Nivea yang memberi Perlindungan Selama 48 Jam. Rugi sapa tak dapatkan. Lagi pulak, jenama tersebut selalunya mendapat perhatian semua. Cikza ada cadangan, nak tahu kekal atau tidak […]

Spaghetti Bolognese Mudah Dan Ringkas

Published on :

Semalam balik rumah mama, bila adik bisik nak makan Spaghetti Bolognese, memang susah kalau si kakaq nak menolak permintaan adik yang buat muka ala comel. Tak sampai hati nak kata tidak, kebetulan mama ajak pergi beli barang, then kakaq nak balik ke Langat peluk laki tak boleh sebab hujan kan, Beli apa yang sempat dicapai je. […]

Nivea Protect & Care Deodorant | Memberi Perlindungan Berpanjangan Sehingga 48 Jam Lamanya

Published on :

hari ni Cikza nak share kat korang semua tentang satu produk baru Nivea, iaitu Nivea Protect & Care Deodorant. Memang wajib ada bagi setiap orang, dikalangan sekeliling Cikza ni, ada ke yang tak pakai deodoran ? Malu habis kalau badan dan ketiak berbau tau! tapi kalau mereka yang jenis badan tidak berbau, tahu tak yang […]

5 Cabaran Awal Perkahwinan Tak Boleh Dielakkan

Published on :

Bagi yang ingin dan bersemangat nak mendirikan rumah tangga, sudah tentu membayangkan keindahan dan nikmat hidup di awal perkahwinan. Siapa tidak bahagia jika hasrat untuk hidup bersama dengan insan yang  tercinta akhirnya terlaksana. Tanggapan sebegini tidak semestinya benar untuk semua. Banyak cabaran rumah tangga yang perlu ditangani bersama, terutamanya bagi pasangan yang baru sahaja mendirikan […]