Soto Ayam

Harini Cikza nak berkongsi satu Cafe milik artis popular, Gibran Agi dan Ruhil Syafinaz. Melangkah masuk memang begitu teruja sebab nampak dari luar memang susun atur teratur sangat. Pada awalnya memang dah negative thinking yang mesti harga makan kat situ mahal, Almaklumlah kedai artis kot.

Mama! Kalau bawa duit RM 100 cukup tak ? Luruh jantung bila makan kedai 5 bintang milik artis popular ni. Takut terkurang bawa duit. Almaklum kedai artis sekarang semuanya dah dihipterskan. “

Sapa yang kuat makan, atau yang suka makan tu try lah cafe ni, tengok menu yang ada pun dah buat Cikza rambang mata nak order mana satu pun tak tau dah. Sape yang duk area sini mesti dah tau apa keistimewaan kat cafe ni.

Bunga Lawang Cafe Bangi, Port Makan Terbaik

Bunga Lawang Cafe, Bangi Selangor | Gambar Google

Nak cari lokasi mudah je! Berbekatan dengan Open University Malaysia Cawangan Bangi, rasanya mana yang dah tahu dah boleh jengah bawa kawan-kawan atau keluarga datang sini. Lagi pulak satu hidangan portion dihidangkan punya susunan yang kemas dan teratur. ( Waze : Bunga Lawang Cafe )

Jom Tengok Menu Menarik Di Bunga Lawang Cafe, Bangi 

Nasi Lemak Ayam | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Asam Pedas Ikan
Asam Pedas Ikan | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Mee Kari
Mee Kari Istimewa | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Soto Ayam
Soto Ayam Istimewa | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Cucur Ikan Bilis | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Cucur Ikan Bilis | Bunga Lawang Cafe, Bangi
Sambal Udang Petai | Bunga Lawang Cafe, Bangi

Setakat ni memang Cikza order menu kat atas tu, Next time ada menu lain Cikza akan ketengahkan and just update edit je dari entry ni. Tapi seriusly memang sangat berbaloi datang sini bak kata mama, Asam Pedas kat Bunga Lawang Cafe, Bangi memang sedap dan berbaloi. Pujian melambung dari abah pulak bila Soto Ayam yang dia makan tu memang sedap, licin habis.

Total Estimate termasuk air : RM 58.10

Hati Puas Dapat Makan Satu Famili Di Bunga Lawang Cafe, Bangi

Bunga Lawang Cafe, Bangi
Bunga Lawang Cafe, Bangi

Waktu ni, sebenarnya baru je selesaikan urusan mama. Sian mama pakai cermin mata hitam, tapi hati nak jugak makan kat sini. Cadangan asal nak terjah Red Wok, Bangi. Tapi tutup. Pada asal nak makan nasi arab, tapi semua macam takmau. Sudahnya berkat usaha Mak Ros yang selalu tengok tempat makan best area Bangi. Maka tersinggahlah makan kat sini.

Alamat :

No 50 Jalan 7/7B Seksyen 7 Bangi.

No Telefon :

03 89229921

Waktu Operasi :

Selasa – Ahad ( 11.00 Pagi – 11.00 Malam )

Facebook :

Bunga Lawang Cafe, Bangi 

Instagram : 

Bunga Lawang Cafe Instagram 

 

18 thoughts on “Bunga Lawang Cafe Bangi, Port Makan Terbaik”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

CommentLuv badge