Pekena Lempeng Dengan Sambal Sardin Memang Padu

Published on :

Lempeng! uh memang sedap, sebut je lempeng perisa apa, akan ku buat jugak nanti. Tapi baru-baru ni en.asben request nak makan lempeng cicah dengan sambal sardin pedas. Memang betul-betul kena dengan selera dia, pedas dan padu yang amat. Bila asben request kenalah buat, bersungguh-sungguh buat. Musim hujan ni, memang sangat sesuailah buat lempeng sambil minum […]

Awal Kehamilan Cuba Guna Minyak Kelapa Dara Ibu Memang Terbaik

Published on :

Minyak Kelapa Dara Ibu, Sesuai sangat ke untuk wanita bujang atau wanita hamil? Dah tentu menjadi persoalan dalam fikiran. Disini meh rapat-rapat, Cikza nak berkongsi petua satu minyak yang sangat-sangat sesuai digunakan untuk semua, terutama ibu mengandung. Lagi pulak kalau kita tengok khasiatnya memang sangat sesuai diamalkan setiap hari. Sedap ke tak? Bagaimana rasanya ? […]

JAWATAN KOSONG DI RISDA 2017

Published on :

Kepada mereka yang berkelayakkan dan berperibadi seperti yang diperlukan  boleh membuat pilihan  memohon jawatan kosong yang ditawarkan, semua permohonan dan adalah melalui JOBS MALAYSIA  Jadi kepada mereka berkelayakkan atau tidak boleh terus klik — > Semak Kelayakkan  Kepada mereka yang sedang menganggur atau tidak bekerja sehingga harini boleh apply untuk mengisi  

Tak Rugi Bawa Famili Ke Bangi Wonderland Themepark & Resort

Published on :

Baru-baru ni, Cikza pertama kali jejakkan kaki ke Bangi Wonderland, memang satu pengalaman yang sukar sangat dilupakan. Lagi pulak hati memang tengah teruja nak terjun kolam kan. Kebetulan En. Suami waktu tu memang takde, tugas luar demi mencari sesuap KFC. Bangi Wonderland terletak di Bandar Bukit Mahkota, Bangi. Kalau nak kesana boleh lalu lebuhraya Plus […]

Bila Suami Demam, Tapi Selera Makan Macam Ultraman Taro

Published on :

Bangun je pagi, terus rasa badan asben kakaq, panas pulak! tapi dia berkeras nak pergi kerja. Terus kakaq suruh asben rehat je kat rumah. Bukan apa, dah hujung tahun, bulan ni saja asyik tugas luar tanpa rehat. Sunyi kakaq tau. Tapi semalam menyempat jugaklah kami p melayan Jumanji 2017, waktu tu dia still terasa demam lagi, […]

Asam Pedas Muar Ikan Tenggiri

Asam Pedas Muar Ikan Tenggiri Sedap Ke?

Published on :

Disebabkan Cikza suka sangat memasak, sebenarnya nak throwback lah! Cikza mula memasak since umo 12 tahun tau, Famili Cikza semua asal dari Muar, Johor.  Asam pedas pertama waktu tu memang kalau tak silap guna ikan kembung. Tapi waktu tu kecil lagi, but mama trust me, dia saja suruh masak Asam Pedas Ikan Kembung sebab setiap […]

Cubalah Menginap Dekat Summit Hotel, Subang USJ

Published on :

Baru-baru ni, secara kebetulan ada Hari Keluarga anjuran bahagian di tempat Cikza bertugas. Tapi jika tahun lepas, program di buat di Agro Semungkis, berbanding tahun ni, di buat di Summit Hotel, Usj Subang. Cuma perkongsian Cikza ni sesuai untuk mereka yang sibuk dan punya masa yang terhad bersama keluarga. Summit Hotel, Subang USJ, terletak di […]

Pengembaraan Luar Biasa Karnival Upin Ipin 2017 Menarik Minat Bapak Budak

Published on :

Karnival Upin Ipin 2017 Menarik Minat Bapak Budak | Baru-baru ni, weekend kami laki bini dari duduk goyang kaki, tiba-tiba suami request nak pergi Karnival Upin-Ipin yang berlangsung di Maeps, Serdang. Terkejut bosar kakakq tau tak! memang luar biasa. Jangan kata budak-budak teruja, bakal bapak budak pun teruja tau. ( Aminn!!)  Masa mula-mula sampai dah terpisah, […]

Resipi Bihun Goreng Abah Pedas Paling Sedap Dan Ringkas

Published on :

Sebut je, bihun ada yang suka atau ada yang tak berapa suka, yang pasti Cikza memang suka jika dalam bihun tu penuh dengan ramuan yang Cikza berkenan. Semalam asben request nak bihun goreng. Apa lagi sepantas ultraman lah kakaq siapkan semua bahan-bahan yang patut. Bagi Cikza, bihun yang abah Cikza masak adalah yang paling power […]

Mee Udang Banjir Kuala Selangor Padu Dan Menyengat

Published on :

Mee Udang Banjir Kuala Selangor Padu Dan Menyengat | Baru-baru ni, Cikza kesempatan ke Hutan Melintang Perak, sebab ada kenduri Kahwin sebelah FIL disana. Tiba-tiba mak bunyi ” Nak Makan Mee Udang Sedap!! Encik suami seperti dijanjikan terus waze kat mana lah Restoran Mee Udang Banjir Kuala Selangor tu. Almaklum rasanya bulan ni je bukan setakat […]